HomeJedzenieNajsmaczniejszy przepis na marynowane pomidory: na co dzień i na świąteczny stół

Najsmaczniejszy przepis na marynowane pomidory: na co dzień i na świąteczny stół

Klasyczny przepis na kiszone pomidory to całe warzywa z cebulą i ziele angielskie..

Przekąska, która zimą zawsze przyda się na stole.Istnieje jednak sposób na przygotowanie pomidorów na zimę, którego nie byłoby szkoda postawić na świątecznym stole..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, szefowa kuchni i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak gotować.

Będziesz potrzebować:

  • pomidory 1 kg.
  • czosnek 2-3 ząbki.
  • ziele angielskie 2-3 groszek.
  • mielona kolendra 1 łyżeczka.l.
  • olej roślinny 50 ml.
  • sól 1,5 łyżeczki.l.
  • cukier 1,5 łyżeczki.l.
  • ocet (9%) 30 ml.
  • koperek i bazylia do smaku.
  • Jak gotować

    1.Do wałkowania wybierz pomidory „kremowe“ o gęstym miąższu i skórce.Należy je umyć i pokroić na cztery części.

    2.Przełożyć do miski, posypać solą, cukrem, kolendrą i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.Wymieszaj, dodaj ocet i olej roślinny, pozostaw na 15 minut.

    3.Wkładamy przedmiot do wysterylizowanych słoików na samą górę i przykrywamy pokrywkami.

    4.Umieść słoiki w garnku z wodą i postaw wszystko na ogniu, aby sterylizować przez 15-20 minut.

    5.Gdy będą gotowe, zwiń słoiki, odwróć je i trzymaj pod kocem, aż ostygną, a następnie odłóż je do przechowywania.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře