HomeJedzenieNajbardziej szkodliwy sposób gotowania jajek: nigdy tego nie rób

Najbardziej szkodliwy sposób gotowania jajek: nigdy tego nie rób

Wbrew powszechnemu przekonaniu jajecznica nie jest zdrową potrawą..

Wyjaśniamy, dlaczego warto porzucić nawyk jedzenia jajecznicy na śniadanie.

Jaka jest szkoda jajecznicy?

Dietetycy zdecydowanie zalecają unikanie jedzenia jajek sadzonych.

Zwłaszcza jeśli są smażone na maśle.To najbardziej szkodliwy sposób gotowania jajek.

Gdy białko wchodzi w kontakt z olejem w wysokich temperaturach, następuje glikacja.

W wyniku tego procesu powstaje niezwykle szkodliwa substancja – tzw. końcowy produkt zaawansowanej glikacji (AGE).

Wartość CNG w jajach sadzonych jest zaporowo wysoka i wynosi 2749 jednostek w porównaniu do 90 jednostek w przypadku jajek w koszulce i na miękko.Porównaj liczby i wyciągnij wnioski.

Wcześniej powiedzieliśmy Wam, jak zrobić pyszny krem ​​z cukinii.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře