HomeJedzenieNajbardziej poprawny sposób ochrony chleba przed pleśnią: radziecka sztuczka - tak radzi...

Najbardziej poprawny sposób ochrony chleba przed pleśnią: radziecka sztuczka – tak radzi GOST 1956

Wiele osób przechowuje obecnie wypieki w lodówce i to na próżno..

Mówimy, jak przechowywać chleb, aby chronić go przed pleśnią, zgodnie z GOST 1956.

Jak prawidłowo przechowywać pieczywo

Obecnie chleb przechowuje się zwykle w lodówce w plastikowej torbie.

Szczelne środowisko o dużej wilgotności jest doskonałym środowiskiem do rozwoju pleśni.

Wcześniej zwyczajowo przechowywano chleb zupełnie inaczej.Według GOST 1956 chleb należy przechowywać w suchym miejscu, odizolowanym od źródeł chłodu, w temperaturze nie niższej niż +6 stopni.

Lodówka nie spełnia tych wymagań.Aby chleb nie spleśniał następnego dnia po zakupie, przechowuj go w pojemniku na chleb lub zawiń w lnianą ściereczkę.

Lub przynajmniej wyjmij go z torby na krótki czas po zakupie, aby wyschnął.

Wcześniej powiedzieliśmy, dlaczego nie można przechowywać pomidorów w lodówce.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře