HomeJedzenieMrożony koperek, którego nie da się odróżnić od świeżego: zdradzamy 3 triki...

Mrożony koperek, którego nie da się odróżnić od świeżego: zdradzamy 3 triki na zamrożenie koperku – zaskakujące, ale prawdziwe

Doświadczone gospodynie domowe od dawna zdały sobie sprawę, że znacznie łatwiej jest zamrozić koperek na zimę niż go wysuszyć, a tym bardziej wyhodować na świeżo..

Ale zamrożenie nie następuje po prostu.Musisz nauczyć się 3 sztuczek, dzięki którym zimą prawie nie będziesz w stanie odróżnić mrożonego koperku od świeżego..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, powiedziała nam, jak zamrozić koperek.

Pierwsza sztuczka

Koperku przed zamrożeniem nie trzeba myć.Faktem jest, że warzywa aktywnie absorbują wilgoć, co po zamrożeniu wpłynie na smak i wygląd.

Prawidłowe byłoby wybranie do zamrożenia czystych i świeżych gałęzi.

Druga sztuczka

Możesz zamrozić całe zielone gałęzie, ale lepiej je pokroić.

Tylko krojenie nie powinno być bardzo małe, ponieważ po rozmrożeniu warzywa stracą smak i aromat wraz z sokiem.

Sztuczka trzecia

Być może najważniejsza jest pojemność.Nie ma potrzeby zamrażania koperku w dużym słoju, który będziesz musiał wyjąć z zamrażarki za każdym razem, gdy będziesz gotować coś z ziołami.Zmiany temperatury będą miały wpływ na smak i jakość.

Dlatego słuszne byłoby pakowanie zieleniny w małe słoiki lub torby.

Wcześniej powiedzieliśmy, jak gotować pilaw z makaronu.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře