Naleśniki to bardzo smaczne danie.Jednak postrzeganie jedzenia przez smakoszy zmienia się, jeśli jest spożywane zbyt często..
Z biegiem czasu naleśniki przestają wydawać się takie apetyczne..
Co zrobić w takiej sytuacji? Możesz przestać robić naleśniki na kilka miesięcy.
Możesz też zaktualizować danie.Co więcej, nie ma w tym nic skomplikowanego: wystarczy jeden dodatek.
O ciekawym sposobie na poprawę smaku naleśników opowiadała Yulia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.
Co dodać do ciasta naleśnikowego
Sekretnym składnikiem, który ożywia naleśniki i sprawia, że są o wiele smaczniejsze, jest skórka z cytryny.
Na całe ciasto naleśnikowe wystarczy jedna łyżka pokruszonej wierzchniej warstwy skórki cytrynowej (3 jajka, 300 mililitrów mleka, 100 gramów mąki, 50 gramów roztopionego masła).
Dzięki skórce z cytryny naleśniki nabiorą lekkiej, przyjemnej kwaskowatości, która idealnie komponuje się z kwaśną śmietaną, twarogiem, mlekiem skondensowanym i bitą śmietaną.