HomePrzepisyMały smakołyk w 5 minut: 1 litr kosztuje mniej niż 3 euro,...

Mały smakołyk w 5 minut: 1 litr kosztuje mniej niż 3 euro, moje dzieci nawet nie rozpoznały, że to nie oryginał!

Domowy pribináčik to smaczny i prosty przysmak który można przygotować samodzielnie w domu.

To świetna alternatywa dla kupionego w sklepie pribinaku, ponieważ jest zdrowszy i zawiera mniej cukru i konserwantów.

Kupuję większe opakowania śmietany i twarogu z Lidla, aby go przygotować.

Składniki:

500 g miękkiego twarogu.

500 ml bitej śmietany.

2-3 opakowania cukru waniliowego.

1 łyżka soku z cytryny (opcjonalnie).

Owoce do dekoracji (opcjonalnie).

Procedura:

Wymieszać twaróg:.

W misce wymieszaj twarożek z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny (jeśli używasz).

Ubij śmietanę:.

W drugiej misce ubij śmietanę na sztywną pianę.

Połącz serek śmietankowy i śmietanę:.

Delikatnie wymieszaj bitą śmietanę z twarogiem.Uważaj, aby nie ubić zbyt mocno śmietany, aby jej nie zwinąć.

Zakończ deser: .

Przygotuj filiżanki lub miseczki i napełnij je kremem.

Udekoruj owocami do smaku i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby krem stężał.

Wskazówki:

Aby uzyskać dodatkowy smak, do kremu można dodać kakao, wiórki kokosowe lub posiekane orzechy.

Jeśli chcesz, aby krem był słodszy, możesz dodać odrobinę miodu lub cukru pudru.

Domowe krówki można przechowywać w lodówce do 3 dni.

Deser można również podawać ze świeżą bitą śmietaną.

Wariacje:

Czekoladowy Pribini:

Do śmietanki dodać 2 łyżki kakao lub rozpuszczonej czekolady.

Shortcake truskawkowy:

Rozetrzeć 100 g truskawek i dodać je do śmietany.

Mango Snifter:

Rozgnieć 1 mango i dodaj do śmietanki.

Smak waniliowy:

Do śmietanki dodać 1 saszetkę kremu waniliowego w proszku.

Przy odrobinie wyobraźni możesz stworzyć własne wariacje domowego pribináčka i cieszyć się wyjątkowym i pysznym deserem.

Pomysł na podanie

Polecam zrobić do tego dwukolorową miskę owoców.

Wystarczy jeśli przygotujesz krem pribinac w dwóch kolorach jeden klasycznie biały, a drugi zabarwiony granka lub kakao.

Następnie układamy biszkopty lub ciasteczka maślane w misce, pierwszy krem, znowu biszkopty i na koniec drugi krem.

Udekoruj deser świeżymi truskawkami.

Jeśli chcesz, możesz zanurzyć herbatniki w kakao lub słodkim syropie.

Odstaw do lodówki i ciesz się smakiem.

Deser można udekorować startą czekoladą, granolą lub innymi składnikami do smaku.

Życzymy smacznego! :-).

przepis przesłała nam Majka C.

.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře