HomeJedzenieLunch jak strąk: Soczysta wieprzowina z sosem, który sprawi, że cała rodzina...

Lunch jak strąk: Soczysta wieprzowina z sosem, który sprawi, że cała rodzina będzie oblizywać usta!

Ten przepis na polędwiczkę wieprzową w sosie jest tak smaczny i tak łatwy w przygotowaniu, że z pewnością dodasz go do swojej książki kucharskiej.

Zjesz idealny posiłek bez konieczności spędzania dużej ilości czasu za kuchenką.

Wspaniały przepis na pyszną kluskę wieprzową z kanału YouTube Y hoy qué comemos.

Potrzebujemy:

1 lalka wieprzowa.

1 cebula.

1 marchewka.

1 ząbek czosnku.

300 ml bulionu mięsnego.

100 ml białego wina.

sól

mielony czarny pieprz.

1 łyżka skrobi kukurydzianej.

oliwa z oliwek.

Procedura:

Usuń pozostały tłuszcz z lalki.

Pokroić w plastry o grubości 1,5 cm.

Plasterki lekko spłaszczyć za pomocą noża.

Na patelnię wlać oliwę z oliwek.

Podgrzej i dodaj kawałki mięsa.

Smażyć mięso w wysokiej temperaturze po 1,5 minuty z każdej strony.

Usmażone mięso przełóż na talerz.

Obniżmy temperaturę.

Dodaj pokrojony czosnek.

Lekko smaż czosnek na złoty kolor.

Dodaj posiekaną cebulę.

Po chwili dodać pokrojoną w krążki marchewkę.

Mieszamy i gotujemy na małym ogniu 45 minut.

Dodajemy sól.

Jeśli cebula jest lekko duszona, dodaj skrobię.

Mieszaj i smaż przez minutę, aż skrobia zmieni kolor na brązowy.

Dodaj białe wino.

Wlać bulion.

Dodaj przyprawy.

Przykryj i gotuj przez kilka minut na małym ogniu.

Całość przelej do pojemnika i zmiksuj blenderem ręcznym.

Wlej wymieszany sos z powrotem na patelnię.

Dodaj kawałki mięsa.

Gotuj przez kolejne 4-5 minut na małym ogniu.

Możemy służyć.

Życzymy dobrego apetytu!

Poradnik wideo:.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře