HomeJedzenieLegendarne CHEESECROME SUNDAYS babci: Ciasto nie rośnie, wystarczy wymieszać i położyć na...

Legendarne CHEESECROME SUNDAYS babci: Ciasto nie rośnie, wystarczy wymieszać i położyć na blasze do pieczenia!

Masz ochotę na pyszną pikantną chrupkę?

Ten przysmak to odpowiedni orzech dla Ciebie.

Nie wyobrażam sobie już żadnej imprezy czy spotkania rodzinnego bez tych pikantnych przekąsek, robimy je też dla zabawy – do chrupania w domu przed telewizorem.:-).

Pyszny przepis na niewiarygodnie miękkie i pyszne pikantne ciastka sezamowe &#8211 w domu nazywamy je Slanettes.

Sekret wyśmienitego smaku tkwi w dość nietypowym składniku ciasta &#8211 jajka na twardo.

Nie uwierzysz, jak fantastycznie smakuje ten niezwykły dodatek.

Potrzeba:

2 jajka.

200 g masła lub margaryny.

150 g kremu serowego.

1/2 łyżeczki soli.

200 g mąki.

2 łyżeczki proszku do pieczenia.

1 jajko do ucierania.

nasiona sezamu.

Procedura:

Najpierw ugotuj jajka – różnica w stosunku do innych przepisów polega na tym, że przepis nie obejmuje surowych, ale gotowanych jajek.

W większej misce drobno posiekaj obrane jajka na twardo.

Dodaj masło, ser i szczyptę soli.

Rozgnieć wszystko widelcem.

Dobrze wymieszać.

Dodaj również mąkę i proszek do pieczenia.

Ugniataj ciasto rękami, aż utworzy się ciasto.

Posyp powierzchnię roboczą mąką.

Teraz rozwałkuj ciasto.

Za pomocą małej szklanki wytnij kółka z ciasta.

Zanurz szklankę w mące, aby ciasto się nie kleiło.

Pozostałe ciasto możemy pokroić w prostokąty.

Umieść wycięte ciasto na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.

Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać nasionami.

Umieścić blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 220°C.

Pozostaw do pieczenia na 20 minut.

Cudownie delikatne pikantne ciasto, które możemy podać.

Życzymy smacznego:-).

.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře