HomeJedzenieKurczak na pewno dostanie skórkę w piekarniku: jakie 3 sztuczki pomogą w...

Kurczak na pewno dostanie skórkę w piekarniku: jakie 3 sztuczki pomogą w tym

Gdy gotujemy w piekarniku całego kurczaka, mamy wobec tego dania duże oczekiwania..

Każda gospodyni domowa chce, aby ptak był jak najbardziej smaczny..

Ważnym warunkiem jest obecność skorupy.Dzięki temu mięso pozostaje miękkie i delikatne – zauważa szefowa kuchni Julia Arkhipova, ekspert w dziedzinie gotowania dla naszego magazynu.

Jakie 3 sekrety pomogą Ci osiągnąć wymarzony efekt?

Wymieszaj miód z musztardą i sosem sojowym

Z tego sekretu korzysta wielu profesjonalnych szefów kuchni, którzy przygotowują najsmaczniejszego i wysokiej jakości kurczaka.Te trzy składniki zapewnią piękną skórkę.

Nie ma wstydu postawić takie danie na stole nawet w święta.

Koniak

Ta opcja jest bardziej nieoczekiwana, ale szefowie kuchni dość często używają koniaku.Napój alkoholowy nie tylko pozwala na pojawienie się skórki, ale także sprawia, że ​​sam kurczak jest kilkakrotnie smaczniejszy.

Śmietana

Jeśli nie jesteś gotowy na takie eksperymenty, zwróć uwagę na zwykłą kwaśną śmietanę: pozwoli ci to również uzyskać skórkę.

Ponadto użycie kwaśnej śmietany sprawi, że ptak będzie delikatniejszy.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře