HomeJedzenieKucharz z Białorusi uczy, jak prawidłowo gotować ziemniaki: wiele osób robiło to...

Kucharz z Białorusi uczy, jak prawidłowo gotować ziemniaki: wiele osób robiło to niepoprawnie przez całe życie

Wygląda na to, że gotowanie ziemniaków jest coś skomplikowanego i trudnego? Okazuje się, że proces sim ma swoje własne niuanse, subtelności i sztuczki..

Bez ich wiedzy wielu domowych kucharzy nieprawidłowo gotuje ziemniaki.Tak mówi białoruski szef kuchni, który na własne oczy widział błędy w tym procesie..

Kucharz był tym bardzo zasmucony i postanowił podzielić się przepisem na prawidłowe przygotowanie potrawy.

Pierwszy. Jeśli do gotowania wykorzystuje się starsze ziemniaki, nie ma potrzeby ich obierania, aby zachować w warzywie maksimum korzystnych substancji.

Po drugie Niedopuszczalne jest umieszczanie psiankowatych w garnku z zimną wodą – tylko we wrzącej wodzie.

Nawiasem mówiąc, pomoże to również nie stracić składników odżywczych.I będzie gotować szybciej.

Ale nie gotuj ziemniaków na dużym ogniu, w przeciwnym razie pękną.

Po trzecie. Nie trzeba solić warzyw na początku gotowania – dopiero na końcu.

Kucharz zaleca dodanie 1 łyżki do wody podczas gotowania.l.olej roślinny, aby stworzyć „dodatkową pokrywkę“ i podnieść temperaturę wewnątrz naczynia, co przyspieszy proces gotowania i zapewni smaczniejszy produkt na koniec.

Po czwarte. Podczas gotowania używaj minimalnej ilości wody – powinna lekko zakrywać wierzch ziemniaków.

Piąte. Aby ziemniaki nie zlepiły się w pastę i nie kruszyły, podczas gotowania należy do wody dodać łyżkę 6% octu lub zalewy z kiszonych ogórków lub pomidorów.

Po szóste. Po ugotowaniu ziemniaków nie zostawiaj ich na patelni z pokrywką w wodzie.

Jeśli to zrobisz, warzywa wchłoną dużo nadmiaru wilgoci i również się rozpadną.

Kucharz zaleca: po ugotowaniu ziemniaków odlać wodę i postawić patelnię z psiankami na dużym ogniu (około 30-40 sekund).

Umożliwi to wysuszenie ziemniaków, usuwając z nich nadmiar wilgoci.

Wcześniej powiedzieliśmy, jak gotować ziemniaki na szaszłykach.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře