Większość ludzi gotuje pierogi nieprawidłowo i nawet nie zdaje sobie z tego sprawy..
Jak gotuje się pierogi w ojczyźnie tego dania, mówi Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti w dziedzinie gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.
Jak gotuje się pierogi w Chinach
W Chinach pierogi rozmraża się przed gotowaniem.Odbywa się to tak, aby nie pękały podczas gotowania.
Aby przyspieszyć proces rozmrażania, chińskie gospodynie domowe moczą kluski w ciepłej wodzie.
Dzięki temu rozmrażaniu ciasto wchłania trochę wody i staje się bardziej elastyczne.Dzięki temu po zanurzeniu we wrzącej wodzie kluski nie pękają.
Dodatkowo chińskie gospodynie domowe po zagotowaniu wody z kluskami dodają na patelnię odrobinę zimnej wody.
Ekspert wyjaśnił już wcześniej, dlaczego podczas przygotowywania grilla nie należy posypywać węgla solą.