HomeJedzenieKrytyczny błąd podczas gotowania pierogów: jak gotuje się pierogi w ojczyźnie tego...

Krytyczny błąd podczas gotowania pierogów: jak gotuje się pierogi w ojczyźnie tego dania

Większość ludzi gotuje pierogi nieprawidłowo i nawet nie zdaje sobie z tego sprawy..

Jak gotuje się pierogi w ojczyźnie tego dania, mówi Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti w dziedzinie gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Jak gotuje się pierogi w Chinach

W Chinach pierogi rozmraża się przed gotowaniem.Odbywa się to tak, aby nie pękały podczas gotowania.

Aby przyspieszyć proces rozmrażania, chińskie gospodynie domowe moczą kluski w ciepłej wodzie.

Dzięki temu rozmrażaniu ciasto wchłania trochę wody i staje się bardziej elastyczne.Dzięki temu po zanurzeniu we wrzącej wodzie kluski nie pękają.

Dodatkowo chińskie gospodynie domowe po zagotowaniu wody z kluskami dodają na patelnię odrobinę zimnej wody.

Ekspert wyjaśnił już wcześniej, dlaczego podczas przygotowywania grilla nie należy posypywać węgla solą.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře