HomeJedzenieKapusty do nadzienia nie gotujemy ani nie smażymy: przygotowujemy puszyste placki z...

Kapusty do nadzienia nie gotujemy ani nie smażymy: przygotowujemy puszyste placki z kapustą – okazują się bardzo miękkie

Przygotowanie miękkich i puszystych placków z kapustą nie jest trudne, jeśli znasz kilka niuansów..

Przepis na pyszne placki z kapustą opowiada Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti w dziedzinie gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Jak gotować ciasta z kapustą

Zacznijmy od wypełnienia.Kapustę drobno posiekać, do dużego rondla zalać wrzątkiem, przykryć pokrywką i odstawić na 5-10 minut.

Cebulę pokroić w ćwiartki i smażyć, aż będzie przezroczysta.

Kapustę przekładamy na sito, pozwalamy jej trochę ostygnąć, dokładnie odciskamy i przekładamy na cebulę.

Dodać sól, czarny pieprz i kawałek masła.Gdy tylko masło się rozpuści, wyłącz kuchenkę.Nadzienie jest gotowe, odstawiamy do ostygnięcia.

Teraz zróbmy ciasto.Do 500 mililitrów ciepłego kefiru dodać 3 gramy suchych drożdży, wymieszać i odstawić na kilka minut.

Do miski wbij jedno jajko, dodaj płaską łyżeczkę soli, łyżkę cukru, 50 mililitrów oleju roślinnego (bezwonnego), wymieszaj na gładką masę, dodaj kefir z drożdżami.

Częściami dodajemy przesianą mąkę, nie zapomnij dodać płaską łyżeczkę sody.

Pod koniec wyrabiania dodajemy partiami kawałek masła.Ciasto powinno stać w ciepłym miejscu przez 30-40 minut.

Musisz smażyć placki na średnim ogniu.Jeśli gotujesz na dużej mocy, spalą się i pozostaną surowe w środku.

Wcześniej ekspert powiedział, jak gotować zupę z cukinii.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře