HomeJedzenieKapusta z jajkiem smakuje lepiej niż mięso! Prosty, szybki i bardzo smaczny...

Kapusta z jajkiem smakuje lepiej niż mięso! Prosty, szybki i bardzo smaczny przepis na obiad!

Ze zwykłej kapusty i jajek robię niesamowity przysmak, który lubi cała rodzina.

To pyszne danie jest niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu.

Choć nie zawiera mięsa, danie jest pożywne i nadaje się na przykład na szybki obiad.

Wyjątkowy przepis na kapustę azjatycką z jajkiem z kanału YouTube Always Yummy!

Dlaczego warto wybrać ten przepis?

Kapusta z jajkiem w stylu azjatyckim to proste, a jednocześnie bardzo smaczne danie, w którym się zakochasz.Połączenie chrupiącej kapusty i miękkiego jajka tworzy idealną harmonię smaków.

Posiłek jest gotowy w kilka minut i zawiera zdrowe i odżywcze składniki. Kapusta jest bogata w witaminy i minerały, jaja są doskonałym źródłem białka.

Możesz eksperymentować z różnymi składnikami i przyprawami.Ponadto ten obiad jest idealny dla tych, którzy pilnują linii.

Do przygotowania jedzenia potrzebujemy:

600 g zielonej kapusty (najlepsza kapusta jarska).

70 g marchwi.

3 jajka.

20 g szczypiorku.

1 ząbek czosnku.

2,5 łyżki oleju roślinnego.

2 łyżki sosu sojowego.

2 łyżki sosu teriyaki.

1 łyżeczka nasion sezamu.

mielony czarny pieprz do smaku.

sól do smaku.

Procedura:

Kapustę przekrój na pół i pokrój w cienkie plasterki.

Obrane marchewki pokrojone w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w małe kółka.

W osobnej misce rozbić jajka..

Doprawić solą i czarnym pieprzem.Wymieszaj widelcem.

Podgrzewamy na patelni łyżkę oleju roślinnego. Wlewamy jajka.

Mieszając na średnim ogniu smażymy 1-2 minuty..

Smażymy na talerzu..

Na patelnię wlać 1,5 łyżki oleju.

Podgrzewamy , dodajemy posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek i mieszamy.

Dodać marchewkę, wymieszać i smażyć minutę w średniej temperaturze..

Następnie dodać kapustę, wymieszać i smażyć w wysokiej temperaturze 3-4 minuty..

Dodaj jajka sadzone i sos sojowy do mieszanki warzywnej.

Następnie dodajemy sos teriyaki i nasiona sezamu.

Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć przez minutę w wysokiej temperaturze.

Na koniec posypujemy odrobiną szczypiorku.

Możemy służyć.

Życzymy dobrego apetytu!

Poradnik wideo:.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře