Popularna sałatka bardzo łatwo jest zepsuć, przez co straci swój pierwotny smak..
Dlatego warto sprawdzić własną metodę gotowania, korzystając z zaleceń profesjonalistów..
Ekspertka kulinarna naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova, wskazuje trzy główne błędy.
Czym oni są?
Majonez jako dressing
Nie należy odmawiać tego sosu, jednak każdy majonez ze sklepu jest produktem wyjątkowo tłustym, który „zatyka“ smak sałatki.
Dlatego część majonezu zastępuje się kwaśną śmietaną o niskiej zawartości tłuszczu.
Możesz także przygotować własny majonez.
Kiełbasa
Pomimo tego, że składnik ten przez wielu uważany jest za klasykę, w oryginalnym przepisie nie było kiełbasy.Zaczęto go dodawać w czasach sowieckich.
Dlatego produkt należy zastąpić drobiem lub mięsem.
Bez soli
Wiele osób uważa, że ogórki i majonez wystarczą, aby zaspokoić ich zapotrzebowanie na sól.To błędne przekonanie.Należy jeszcze wprowadzić komponent.
W przeciwnym razie twój Olivier wyjdzie nijaki.