Wielu jest przekonanych, że klasyczny przepis na duszoną kapustę nie wymaga żadnych modyfikacji ani żadnych zmian..
Według fanów dania kapusta duszona jest już idealna..
Jednak w tym przypadku po prostu nie ujawnisz pełnego potencjału potrawy, mówi ekspert naszego magazynu w dziedzinie gotowania i gotowania, kucharz Julia Arkhipova.
Co można dodać w trakcie gotowania?
Masło
Ten produkt rzadko psuje danie: wręcz przeciwnie, jedzenie staje się delikatniejsze, bogate i przyjemne w smaku.Nawet na dużą porcję kapusty wystarczy wziąć kilka kanapkowych kawałków masła.
Rezultat będzie niezwykle przyjemny.
Papryka
Nie wszystkie gospodynie domowe lubią dodawać ten składnik podczas duszenia kapusty, ale warto spróbować.Warzywa dobrze do siebie pasują.
Jeśli nie masz nic przeciwko odrobinie pikanterii, możesz nawet dodać kilka świeżych papryczek chili.
Przyprawy
Nie należy zakładać, że przyprawy „przyćmią“ klasyczny smak potrawy: wręcz przeciwnie, wypełni się ona nowymi aromatami i odcieniami smaku.
Zwróć uwagę na wszelkiego rodzaju paprykę, zioła, kolendrę i mielone jagody jałowca.
Wcześniej rozmawialiśmy o powodach pękania naleśników podczas smażenia.