Nikt nie pomyślałby o jedzeniu zimnych zup jesienią lub w jakiejkolwiek innej porze roku, z wyjątkiem gorącego lata..
I choć w kalendarzu nadal trwa sierpień, jest jeszcze czas, aby zafundować sobie orzeźwiające i bogate w witaminy pierwsze dania..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak przygotować hiszpański chłodnik.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Obierz pomidory i ogórki, usuń nasiona z papryki.
2.Obierz cebulę i czosnek, a wszystkie przygotowane warzywa włóż do miski blendera w celu zmiksowania.
3.Dodaj olej roślinny, sól i czarny pieprz i zmiel warzywa na jednorodne puree.
4.Przelać do rondelka, dodać ocet i bazylię i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Gdy ostygnie, rozlać na talerze i podawać.Smacznego!