HomeJedzenieJak zrobić zimną zupę pomidorową: spróbuj w ostatnim miesiącu gorącego lata

Jak zrobić zimną zupę pomidorową: spróbuj w ostatnim miesiącu gorącego lata

Nikt nie pomyślałby o jedzeniu zimnych zup jesienią lub w jakiejkolwiek innej porze roku, z wyjątkiem gorącego lata..

I choć w kalendarzu nadal trwa sierpień, jest jeszcze czas, aby zafundować sobie orzeźwiające i bogate w witaminy pierwsze dania..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak przygotować hiszpański chłodnik.

Będziesz potrzebować:

  • pomidory 1 kg.
  • ogórki 200 gr.
  • czerwona papryka 150 gr.
  • cebula fioletowa 100 gr.
  • czosnek 1-2 ząbki.
  • olej roślinny 50 ml.
  • ocet winny 20 ml.
  • bazylia, sól i pieprz do smaku.
  • Jak gotować

    1.Obierz pomidory i ogórki, usuń nasiona z papryki.

    2.Obierz cebulę i czosnek, a wszystkie przygotowane warzywa włóż do miski blendera w celu zmiksowania.

    3.Dodaj olej roślinny, sól i czarny pieprz i zmiel warzywa na jednorodne puree.

    4.Przelać do rondelka, dodać ocet i bazylię i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

    Gdy ostygnie, rozlać na talerze i podawać.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře