Zwykle gotowanie ciast zajmuje 1,5-2 godziny..
Jednak są też „szybkie“ wersje tego dania..
Okazuje się, że smakosz może mieć czas na zrobienie własnych ciast na śniadanie.
Utworzenie testu zajmie dosłownie kilka minut.Smażenie potrawy zajmie tyle samo czasu.
Przepisem na szybkie ciasta podzieliła się Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharka i czwartorzędny piekarz.
Przepis na szybkie ciasta z cervelatem
Do miski wlej 300 mililitrów kefiru.Napój z mleka fermentowanego nie powinien być zimny.
Dodaj jedno surowe jajko i odrobinę granulowanego cukru (1 łyżeczka.l.).Wymieszaj zawartość pojemnika.
Do powstałej mieszanki jajeczno-kefirowej wlać 200 gramów przesianej mąki.Ponownie wymieszaj składniki.
Efektem końcowym będzie dość gęste ciasto.Musisz dodać do niego pół łyżeczki sody – dla świetności przyszłych ciast.
Do przygotowanej bazy należy dodać 200 gramów pokrojonego w kostkę cervelatu i trochę posiekanego koperku.
Wyjdzie ciasto, z którego otrzymasz pyszne ciasta.Smaż je na patelni tak, jakbyś smażył naleśniki: 90-120 sekund z każdej strony.Pamiętaj, aby użyć pokrywki.
Efektem końcowym będą niezwykle puszyste, delikatne i pyszne ciasta.
Wcześniej smakoszom mówiono, jak przygotować soczysty i aromatyczny placek ziemniaczany.