Aby różowy łosoś był zawsze soczysty i smaczny, użyj specjalnej marynaty..
Jak powiedziała kucharka Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci BelNovosti, marynatę przygotowuje się szybko i prosto z dostępnych składników, a wynik przekroczy Twoje oczekiwania..
Oto składniki na ryby o wadze 500-700 g:
Dla tych, którzy lubią bardziej słone potrawy, możesz dodać trochę więcej soli – zdaj się na swój gust.
Rybę pokroić na kawałki o grubości od 0,5 do 1 centymetra.
Następnie możesz przygotować marynatę, mieszając wszystkie te składniki, aż będą gładkie.Marynuj rybę w tym sosie przez 20-30 minut lub godzinę.
To wszystko: teraz możesz ugotować rybę w dowolny wygodny sposób: w piekarniku, na grillu lub na patelni.Jeśli smażysz na patelni, możesz dodatkowo obtoczyć rybę w bułce tartej lub kaszy mannie.
W tej marynacie różowy łosoś okazuje się bardzo soczysty i smaczny.Nawiasem mówiąc, można go również wykorzystać do gotowania mintaja, dorsza, soli i makreli.