Wiele osób uwielbia ten zdrowy i smaczny deser, ponieważ jest dość prosty i zawsze wychodzi pyszny..
Jednak w większości przypadków konieczne jest użycie jajek, które mogą usztywnić gotowy produkt..
Jak się okazało, bez tego składnika można się obejść – zauważa szefowa kuchni Julia Arkhipova, ekspert kulinarny naszego magazynu.
Jak zrobić serniki bez jajek?
Lista składników
– paczka twarogu;
– jeden bardzo dojrzały banan;
– dwie łyżki semoliny;
– pół małej łyżki soku z cytryny;
– duża łyżka cukru;
– szczypta soli i wanilii według uznania;
– olej do smażenia;
– mąka do panierowania.
Proces gotowania
Najpierw musisz zmielić twarożek i pozbyć się ewentualnego płynu.Następnie należy rozgnieść banana łyżką lub widelcem.Z tego powodu owoce muszą być bardzo dojrzałe.Do puree owocowego dodać sok z cytryny.
Dodaj banana do twarogu.
Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki, wymieszać i uformować serniki.Posyp je mąką.
Następnie możesz bezpiecznie rozpocząć smażenie.