HomeJedzenieJak zrobić pyszne pączki: jedno jajko i szklanka kefiru, a wychodzą mięciutkie...

Jak zrobić pyszne pączki: jedno jajko i szklanka kefiru, a wychodzą mięciutkie jak piórka

Możesz w prosty i szybki sposób zachwycić swoją rodzinę pysznymi wypiekami, jeśli przygotujesz pączki według poniższego przepisu..

Przepis jest nie tylko szybki i smaczny, ale także dość ekonomiczny..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, szefowa kuchni i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak gotować.

Będziesz potrzebować:

  • kefir 1 szklanka.
  • jajko 1 szt.
  • mąka 2,5 szklanki.
  • masło 50 gr.
  • cukier 3 łyżki.l.
  • sól 1/4 łyżeczki.l.
  • soda 1 łyżeczka.l.
  • olej roślinny 1 szklanka.
  • Jak gotować

    1.Kefir wlać do miski, dodać sól, cukier i sodę zgodnie z listą.

    2.Następnie należy w wygodny sposób roztopić masło i wlać je do miski z kefirem, a także dodać jajko.

    3.Następnie przesiać mąkę małymi porcjami podczas wyrabiania ciasta.Gotowe ciasto nie powinno kleić się do rąk, po czym odstawiamy je na 10 minut.

    4.Następnie rozwałkuj ciasto, uformuj ciasto i smaż na patelni w dużej ilości oleju przez trzy minuty z każdej strony na złoty kolor.

    Gotowe ułożyć na serwetce i posypać cukrem pudrem.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře