Trudno znaleźć wygodniejszą i pożywniejszą przekąskę niż kanapki..
Jeśli masz dobry humor, zawsze możesz poeksperymentować, wymyślając nowe możliwości smarowania chleba..
Kanapka świetnie zaspokoi głód i może być doskonałą przekąską dla gości, gdy nie ma czasu na gotowanie – zauważa ekspertka kulinarna naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.
Jak zrobić pyszne i satysfakcjonujące kanapki
Lista produktów
– 7 kromek chleba;
– jeden ser topiony;
– mała paczka paluszków krabowych;
– około 50 gramów masła;
– ząbek czosnku.
Metoda gotowania
Masło należy wrzucić na patelnię i rozpuścić.Następnie przystępujemy do lekkiego podsmażenia chleba.W takim przypadku kanapki będą znacznie smaczniejsze.
W międzyczasie ser i paluszki krabowe rozdrabnia się na tarce i przesyła do pojemnika do miksowania.Czosnek posiekaj nożem i dodaj do pozostałych składników.
Aby mieszanina lepiej się wymieszała, możesz dodać trochę masła.
Pozostaje tylko rozprowadzić mieszankę na chlebie i można ją podawać na stół.