Istnieje ogromna liczba odmian pizzy.I nie wszystkie są popularne..
Zatem jednym z mało znanych wariantów tego dania jest pizza ziemniaczana..
A warto podkreślić, że smakosze nadal powinni zwracać uwagę na to danie.
Faktem jest, że pizza ziemniaczana ma niezwykle bogaty smak i jest bardzo sycąca.
Ciekawym przepisem podzieliła się Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.
Jak zrobić pizzę ziemniaczaną
Weź pięć ziemniaków, obierz je i posiekaj na tarce.Użyj tej strony narzędzia, która ma duże otwory w kształcie łezki.
Posolić powstałą masę ziemniaczaną i dodać do niej dwa surowe jajka.
Dokładnie wymieszaj zawartość pojemnika.Rozłóż powstałą mieszaninę równomiernie na dnie patelni nasmarowanej olejem roślinnym.
Zamknij patelnię pokrywką, postaw ją na palniku, włącz mały ogień i odczekaj 10 minut.
Następnie odwróć powstały spód ziemniaczany i przykryj nadzieniem.Możesz użyć swoich ulubionych składników.Zwykle mówimy o ketchupie, kiełbasie, pomidorach i tartym serze.
Umieść pokrywkę na patelni i poczekaj kolejny kwadrans.Przez cały ten czas naczynie należy gotować na minimalnym ogniu.
Rezultatem jest niezwykła i bardzo apetyczna pizza.Smakosz raczej nie będzie zawiedziony tym daniem.
Wcześniej ekspert powiedział, co należy zrobić z kaszą perłową, aby owsianka była znacznie smaczniejsza.