Czy wiesz, że pietruszka jest bogata w witaminy i minerały? Na przykład ta zieleń zawiera 2,5-3 razy więcej witaminy C niż cytryna..
Ekspert publikacji sieci BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova sugeruje, aby nie przegapić tej szansy na „naładowanie“ przydatnych substancji i dzieli się przepisem na naleśniki z pietruszką..
Do ich przygotowania potrzebny będzie następujący zestaw produktów:
Warzywa należy umyć i osuszyć, a następnie drobno posiekać.
Po zakończeniu tego etapu wbijamy jajka do miski z posiekaną natką pietruszki i dodajemy mąkę, którą należy najpierw przesiać.
Następnie mieszaninę należy dokładnie wymieszać i dodać do niej sól (do smaku).Można także użyć ulubionych przypraw.
Placki należy upiec na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju roślinnego.Wystarczy kilka minut z każdej strony, aż pojawi się atrakcyjna, złocista skórka.
Wcześniej powiedzieliśmy, jak prawidłowo namoczyć groszek.