W razie potrzeby nawet klasyczne danie można uczynić jeszcze lepszym i smaczniejszym..
Jeśli lubisz np. zupę grzybową to warto zwrócić uwagę na jej aromat..
Według eksperta kulinarnego naszego magazynu, kucharki Julii Arkhipowej, niektóre sekrety pomogą ci poradzić sobie z tym zadaniem.
O jakich kulinarnych lifehackach mówimy?
Nie zapomnij o suszonych grzybach
Warto pamiętać, że suszone grzyby są chętnie wykorzystywane przez kucharzy, gdyż tylko one potrafią zapewnić tak intensywny aromat.
Można je bezpiecznie łączyć z grzybami świeżymi lub mrożonymi.
Prawidłowe przetwarzanie świeżych grzybów
Nie wkładaj grzybów po prostu na patelnię: ich aromat nie będzie tak jasny, jak byśmy tego chcieli.Najlepiej rozgrzać patelnię z masłem.
Produkt należy smażyć przez trzy minuty.
Dodatkowe komponenty
Na pewno wiesz, że określone składniki sprawią, że danie będzie bardziej aromatyczne i smaczne.Dlatego do zupy grzybowej warto dodać korzenie selera i pietruszki.
Składniki te są kruszone na paski.
Wcześniej rozmawialiśmy o tym, jakich przypraw można użyć do pieczenia kurczaka.