Nie każdy potrafi zrobić dobry rosół, ale dla wielu pierwsze dania są podstawą diety..
Nie jest tajemnicą, że smaczna i aromatyczna zupa będzie idealną opcją na lunch..
Jednak nigdy nie jest za późno, aby nauczyć się gotować rosół swoich marzeń, mówi ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.Wystarczy poznać tylko pewne podstawowe zasady.
Czym oni są?
Mięso musi być schłodzone
Ważne jest, aby zrozumieć, że najsmaczniejszy i wysokiej jakości bulion przygotowywany jest ze świeżych produktów.W takim przypadku jego walory smakowe i wizualne będą najlepsze.
Specjalne przetwarzanie
Niektóre gospodynie domowe nadal nie myją mięsa i drobiu przed gotowaniem, co jest poważnym błędem.Ten ważny proces powinien zająć co najmniej kwadrans.
Jeśli nie chcesz tego robić, to po zagotowaniu po prostu usuń wodę i dodaj nowy płyn.
Kość
Trzeba też pamiętać, że na pewno nie da się przygotować bogatego bulionu, jeśli użyje się wyłącznie mięsa.
Dlatego kość jest jednym z ważnych składników.