HomeJedzenieJak zrobić idealnie puszysty omlet: nie wszystkie hostessy to wiedzą

Jak zrobić idealnie puszysty omlet: nie wszystkie hostessy to wiedzą

Nikt nie musi wyjaśniać, że omlet jest uważany za udany tylko wtedy, gdy jest w stanie urosnąć i utrzymać swój kształt, dopóki nie zostanie podany do stołu.

W przeciwnym razie danie nie wygląda tak atrakcyjnie.

Dlatego ekspert kulinarny naszego magazynu Julia Arkhipova dzieli się swoją sekretną metodą na przygotowanie idealnego puszystego omletu.

Z czego się składa

Ta metoda jest nieco inna niż zwykle, ale wynik będzie doskonały.Pierwszą rzeczą do zrobienia jest wykonanie jednej nietypowej czynności: oddzielenie białek od żółtek.

Następnie do osobnej miski wrzucamy żółtka i sól, delikatnie rozcieramy.Nie ubijaj mieszaniny.Dodaj mleko i mąkę zgodnie z przepisem i doprowadź do jednorodnego stanu.

Ale sytuacja jest inna z białkami: można je bezpiecznie ubić prawie do stanu szczytów, jak przy robieniu ciasta.

Następnie połącz obie substancje.

Następnie pozostaje usmażyć omlet pod zamkniętą pokrywką na małym ogniu.Omlet będzie niezwykle smaczny i puszysty.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře