Pieczenie jest zawsze bardzo domowe, satysfakcjonujące, smaczne i radosne.Przyćmiewa go tylko jeden szczegół – mąka szkodzi talii i sylwetce jako całości..
Co ciekawe, bez mąki można upiec pyszne ciasteczka i to nie byle jakie, tylko kokosowe..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak upiec ciasteczka kokosowe bez mąki.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Białka oddzielić od żółtek, do białek dodać szczyptę soli, następnie wszystko dokładnie ubić.
2.Nie zatrzymując się, dodaj cukier i kontynuuj ubijanie, aż powstanie puszysta piana.
3.Do pianki białkowej dodajemy płatki kokosowe, mieszamy i wykładamy masę na blachę wyłożoną pergaminem.
Gotowe wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 15-20 minut.Smacznego!