HomeJedzenieJak zastąpić jajka w sernikach: nie wszystkie gospodynie domowe wiedzą

Jak zastąpić jajka w sernikach: nie wszystkie gospodynie domowe wiedzą

Jajek nie należy uważać za niezbędny składnik serników: wielu kucharzy radzi sobie bez nich..

W niektórych przypadkach danie z twarogu okazuje się bardziej miękkie i smaczniejsze, ponieważ jajka nie zawsze wychodzą bez wad..

Ważne jest jednak, aby wybrać godny zamiennik produktu – zauważa kucharka Julia Arkhipova, ekspert naszego magazynu ds. kulinariów i przygotowywania potraw.

Czym można zastąpić jajka w sernikach?

Banany

Wiele osób zauważyło już, że używanie bananów do przygotowywania wyrobów cukierniczych jest dla nich korzystne.Banany zastępują jajka i dodają słodyczy bez użycia dużej ilości cukru.Może to mieć również wpływ na spożycie kalorii.

Na paczkę twarogu należy wziąć tylko jednego średniej wielkości banana.Idealną opcją byłyby przejrzałe owoce, ponieważ najłatwiej je zmiksować.

Nasiona Chia

Ta opcja może wydawać się dla wielu egzotyczna i interesująca, ale wielu wegetarian, którzy nie jedzą jajek, aktywnie z niej korzysta.

Warto dodać, że użycie nasion chia sprawi, że serniki będą zdrowsze.

Na 250 gramów twarogu trzeba wziąć tylko jedną dużą łyżkę nasion.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře