HomeJedzenieJak uratować zbyt rzadką zupę: szefowie kuchni zdradzili swoje sekrety

Jak uratować zbyt rzadką zupę: szefowie kuchni zdradzili swoje sekrety

Pierwsze dania powinny być oczywiście płynne, ale nie „puste“.

Nikt nie będzie lubił tego rodzaju jedzenia, ponieważ przypomina bardziej rosół z niewielką ilością składników..

Jednak sytuację zawsze można naprawić, mówi kucharka Julia Arkhipova, ekspert w dziedzinie gotowania dla naszego magazynu.

Jak uratować zbyt rzadką zupę?

Komosa ryżowa

Jeśli nadal nie włączyłeś tego zdrowego zboża do swojej diety, czas poprawić tę sytuację.Zaletą tego składnika jest to, że zagotuje się w zupie dosłownie w dziesięć minut.

Soczewica czerwona i żółta

Tylko te odmiany roślin strączkowych słyną z tego, że natychmiast się gotują, a przy długotrwałej obróbce cieplnej uzyskują konsystencję puree.

Soczewica jest również idealnym pożywieniem wspierającym zdrowe odżywianie.

Grys ​​kukurydziany

Składnik ten ma lepką konsystencję i sprawia, że ​​nawet najcieńsza zupa staje się gęstsza.W większości przypadków wystarczy jedna łyżka stołowa.

Płatki grochowe

To kolejny smaczny i zdrowy produkt, który nie wymaga gotowania, ale może nadać płynnej zupie wysokiej jakości konsystencję.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře