HomeJedzenieJak uratować przesoloną zupę: trik stosowany przez kucharzy od wieków

Jak uratować przesoloną zupę: trik stosowany przez kucharzy od wieków

Przesolona zupa to nieprzyjemna sytuacja, która może przytrafić się każdemu kucharzowi..

Zamiast wylewać łzy na patelnię, przez co potrawa będzie jeszcze bardziej słona, poszukaj sposobów, które pomogą naprawić sytuację..

Jednym z takich trików podzieliła się ekspertka publikacji sieci BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova – ten trik stosują szefowie kuchni od wieków, aby uratować przesoloną zupę i przywrócić jej idealny smak.

Kulinarny lifehack

Aby „wyeliminować“ nadmiar soli, będziesz potrzebować najzwyklejszych ziemniaków.Obierz bulwę i umieść ją w rondlu.

Po pewnym czasie gotowania ziemniaków należy je zdjąć z patelni.

Co zrobić, jeśli lifehack nie zadziałał

Problem w tym, że ten trik działa tylko wtedy, gdy potrawa nie była zbyt solona.

Jeśli sytuacja jest krytyczna, pierwszy będziesz musiał rozcieńczyć wodą.Stopniowo dodawaj płyn, smakując potrawę; jeśli dodasz za dużo wody, ryzykujesz, że zupa będzie mdła i pozbawiona smaku.Następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i zagotuj.

Wcześniej rozmawialiśmy o trzech bezużytecznych gadżetach kuchennych.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře