HomeJedzenieJak upiec babeczki bez mleka, kwaśnej śmietany i długiego wyrabiania ciasta: zapisz...

Jak upiec babeczki bez mleka, kwaśnej śmietany i długiego wyrabiania ciasta: zapisz przepis

Świeże i puszyste muffinki są świetnym poczęstunkiem do herbaty lub kawy.Dobrą wiadomością będzie to, że możesz je upiec dosłownie w pośpiechu..

Ten przepis nie wymaga mleka ani innych produktów mlecznych, a nawet początkujący poradzą sobie z tym zadaniem..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak szybko upiec babeczki.

Będziesz potrzebować:

  • jajka 4 szt.
  • cukier 150 gr.
  • masło 120 gr.
  • olej roślinny 100 ml.
  • proszek do pieczenia 10 gr.
  • mąka 300 gr.
  • cukier waniliowy 10 gr.
  • Jak gotować

    1.Wyjmij masło z lodówki, aby się rozpuściło, a następnie wymieszaj z jajkami na gładką masę.

    2.Do przygotowanej masy dodaj olej roślinny i wymieszaj wszystko trzepaczką.

    3.Dodać cukier – zwykły i waniliowy, proszek do pieczenia i ubijać, aż wszystko się rozpuści.

    4.Następnie dodać mąkę, wymieszać ciasto na gładką masę i wlać do foremek do 2/3 objętości.

    Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.

    Gotowe wypieki można posypać cukrem pudrem.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře