HomeJedzenieJak ugotować tani mintaj, aby okazał się smaczniejszy niż drogie ryby: nikt...

Jak ugotować tani mintaj, aby okazał się smaczniejszy niż drogie ryby: nikt nawet nie zgadnie

Aby przygotować w domu posiłki równie dobre jak te serwowane w restauracji, niekoniecznie trzeba używać drogich składników..

Ekspertka publikacji sieci BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova podzieliła się przepisem na taniego mintaja – według niej, jeśli w kuchni użyje się marynaty cebulowej, obiad okaże się naprawdę luksusowy..

A ściślej: rybę pokroić na kawałki o grubości około 1,5-2 cm.

Następnie możesz zacząć przygotowywać bardzo tajny składnik przepisu – marynatę cebulową, która służy również jako ciasto.

Aby to zrobić, posiekaj 1 średnią cebulę w blenderze (możesz użyć tarki).

Teraz dodaj do tego 1 jajko, 2,5 łyżki majonezu, 2 łyżki mąki.

Sól i pieprz do smaku.Można używać ulubionych przypraw.

Marynujemy rybę zanurzając ją w przygotowanej marynacie na 20-25 minut.Następnie smaż każdy kawałek na oleju roślinnym po obu stronach na złoty kolor.

Ryba okazuje się smaczna, soczysta, delikatna i dosłownie rozpływa się w ustach.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře