Najsłynniejsza zupa kuchni słowiańskiej urzeka wielu swoim smakiem i aromatem..
Trudno znaleźć coś bardziej imponującego..
Jednak klasyczną technikę gotowania zawsze można ulepszyć, mówi kucharka Julia Arkhipova, ekspert kulinarny naszego magazynu.
Jakie triki Ci się przydadzą?
Pomidory i słodka papryka
Jeśli mówimy o gotowaniu barszczu latem lub wczesną jesienią, to zdecydowanie warto dodać do kompozycji do smażenia kilka obranych pomidorów i jedną posiekaną paprykę.
Zupa wyjdzie jeszcze bogatsza i smaczniejsza.
Tankowanie
Jeśli chcesz, aby barszcz był zachwycony wszystkimi, powinieneś przygotować specjalny sos.Aby to zrobić, musisz wziąć kawałek smalcu, oddzielić skórki i zmiksować je.
Następnie dodajemy posiekany czosnek, koperek, natkę pietruszki i zieloną cebulę.Dostosuj ilość składników według własnego uznania.
Takiemu aromatycznemu barszczowi nie sposób się oprzeć.