Przygotowanie pysznego kapuśniaku, którym zachwyci się cała rodzina, to prawdziwa umiejętność doświadczonych gospodyń domowych..
Jednak zawsze można się tego nauczyć..
Dlatego warto poznać główne sekrety tej klasycznej zupy – mówi ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.
Czym oni są?
Wybór kapusty
Pomimo tego, że kapuśniak można przygotować z dowolnej kapusty, najsmaczniejszą i najbardziej charakterystyczną zupą będzie ta oparta na jesiennych odmianach.
Dlatego w zimnych porach roku kapuśniak okazuje się szczególnie smaczny.
Sekretne wypełnienie
Każdy wie, że zupa ma charakterystyczny smak, którego nie da się pomylić z niczym innym.Aby osiągnąć zamierzony efekt, należy dodać do potrawy specjalny dressing.
Można użyć solanki z marynowanych grzybów lub kiszonej kapusty.
Ospałość
Aby kapuśniak okazał się wyjątkowo smaczny, należy unikać pośpiechu.Zwyczajowo nie tylko gotuje się zupę, ale także gotuje ją na wolnym ogniu w piekarniku w niskich temperaturach.