Istnieje niedroga przyprawa, która znacząco poprawia wygląd kaszy gryczanej..
Zastosowanie tego dodatku na koniec przygotowywania potrawy gwarantuje dwa pozytywne rezultaty na raz..
Po pierwsze, kasza gryczana staje się znacznie smaczniejsza.
Po drugie, przystawka nabiera niezwykłego i bardzo apetycznego wyglądu.
Tym sekretnym składnikiem jest. kurkuma.
Tym trikiem podzieliła się Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej klasy.
Jak prawidłowo dodać kurkumę do kaszy gryczanej
Najpierw musisz wymieszać tę przyprawę z roztopionym masłem.
Łyżka produktu tłustego powinna zawierać podobną ilość kurkumy.
Powstałą mieszankę należy dodać do kaszy gryczanej na 5 minut przed jej zakończeniem.
Po dodaniu mieszanki przyprawowo-olejowej dobrze wymieszaj przystawkę.
Gdy danie będzie gotowe, nie spiesz się z przełożeniem go na talerz.
Poczekaj co najmniej kwadrans: pozwól owsiance zaparzyć się w rondlu z pokrywką.
Dzięki temu trikowi smak potrawy zostanie ujawniony znacznie lepiej.
Kasza gryczana okaże się niezwykle smaczna.Będzie to kulinarny majstersztyk nawet bez dodatku mięsa.
Już wcześniej smakoszom opowiadano o tajnym dodatku, który znacząco poprawia smak barszczu.