Każdy kucharz ma wiele możliwości poprawienia jakości barszczu, bo każdy chce zaprezentować kulinarne arcydzieło, a nie przeciętną zupę..
Dlatego warto opanować te subtelności..
Ekspertka kulinarna naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova, wierzy, że dzięki temu przygotujesz prawdziwy barszcz swoich marzeń.
O jakich subtelnościach nie należy zapominać?
Kość
Niektórzy lubią przygotowywać bulion do barszczu z „czystego“ mięsa, ale zdecydowanie korzystniejsze będzie użycie kości.Ta zupa okazuje się bogata i aromatyczna.
Ożywić
Nie wszyscy wiedzą, że pyszny barszcz powinien być trochę pikantny: dzięki temu smak zupy będzie głębszy i bogatszy.
Najlepiej używać mielonego imbiru i czerwonej papryki.
Pomidory
Niektórzy wybierają pastę pomidorową, ale lepszym rozwiązaniem są świeże pomidory.Należy je obrać i dodać do smażenia.
Barszcz okaże się znacznie smaczniejszy.