HomeJedzenieJak solić czerwoną rybę w domu: przepis z dokładnymi proporcjami cukru i...

Jak solić czerwoną rybę w domu: przepis z dokładnymi proporcjami cukru i soli

W domu wcale nie jest trudno pysznie posolić czerwoną rybę, najważniejsze jest, aby wybrać dobry przepis i zachować proporcje..

Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji sieci Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiada, jak zdobyć pyszną czerwoną rybę.

Jak pysznie posolić czerwoną rybę

Na kilogram czerwonej ryby potrzebne będą dwie łyżki soli, łyżeczka czarnego pieprzu (najlepiej świeżo zmielonego), łyżka cukru i 10 gałązek koperku.

W małym pojemniku wymieszaj sól, pieprz i cukier, posiekaj koperek.

Filet oczyszczamy z kości, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy z obu stron przygotowanymi przyprawami.

Filet włóż do szczelnego pojemnika, posyp koperkiem, zamknij i włóż do lodówki na 4 godziny.

Wcześniej ekspert opowiedział, jak przygotować sałatkę „Męskie śniadanie“.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře