HomeJedzenieJak smażyć mrożone kotlety - rozmrażać przed gotowaniem czy nie: jest tylko...

Jak smażyć mrożone kotlety – rozmrażać przed gotowaniem czy nie: jest tylko jedna prawidłowa odpowiedź

Półprodukty mrożone są doskonałym rozwiązaniem dla osób zapracowanych oraz tych, którzy cenią swój czas i nie chcą tracić go na gotowanie, a kotlety nie są tu wyjątkiem..

Jednak nie każda gospodyni wie, jak prawidłowo ugotować mrożone kotlety, aby zachować ich smak i soczystość.Niektórzy rozmrażają je przed gotowaniem, inni wkładają na patelnię zamrożone..

Ekspert z publikacji internetowej BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova, opowiedziała o właściwej metodzie.

Jak smażyć mrożone kotlety

Nie należy całkowicie rozmrażać kotletów przed przysmażeniem ich na patelni.Zamiast tego, przed gotowaniem należy pozostawić zamrożone paszteciki na kilka minut w temperaturze pokojowej.

Gdy lekko się rozmrożą, przekładamy je na rozgrzaną powierzchnię patelni.

Gotowanie mrożonych półproduktów opiera się na średnim ogniu – w ten sposób można uzyskać równomierne gotowanie ze wszystkich stron.

Gdy zauważysz złocistobrązową skórkę, wlej na patelnię tyle wody, aby sięgała mniej więcej do środka kotletów.Dzięki temu trikowi nie pozostaną surowe w środku i nie stracą soczystości.

Nawiasem mówiąc, jeśli używasz piekarnika do gotowania mrożonych kotletów, plan działania jest w przybliżeniu taki sam – rozgrzej piekarnik i włóż kotlety do środka, nie ma potrzeby ich wcześniejszego rozmrażania;

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře