HomeJedzenieJak przygotować uniwersalną marynatę do mięsa z jaj kurzych: będziesz zaskoczony

Jak przygotować uniwersalną marynatę do mięsa z jaj kurzych: będziesz zaskoczony

Aby mięso było aromatyczne, smaczne i soczyste, należy koniecznie użyć marynaty..

Jednak rzadko słyszy się o użyciu jaj kurzych jako głównego składnika..

Ale to właśnie sprawi, że marynata będzie uniwersalna, mówi ekspertka kulinarna naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.Pasuje do każdego rodzaju mięsa czy drobiu.Ponadto po takiej marynacie można nie tylko ugotować szaszłyk, ale także rozpocząć pieczenie i pieczenie.

Jak zrobić marynatę do jajek?

Lista składników

– dwa jajka;
– trzy ząbki czosnku;
– mała łyżeczka kolendry (mielonej);
– wszelkie inne przyprawy i sól.

Proces gotowania

Marynatę przygotowuje się prosto i szybko.Musisz użyć widelca, aby jajka były gładkie.Następnie dodać posiekany czosnek, sól, przyprawy i kolendrę.

Potraktuj mięso powstałą marynatą.Przed gotowaniem należy odczekać co najmniej godzinę.Ale dla większego efektu należy poczekać co najmniej trzy godziny.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře