HomeJedzenieJak przygotować soczyste mięso mielone na kotlety: ujawniono podstawowe sztuczki

Jak przygotować soczyste mięso mielone na kotlety: ujawniono podstawowe sztuczki

Istnieje wiele wskazówek i zaleceń dotyczących przygotowania soczystych kotletów..

Czasami mogą nawet sobie zaprzeczać, co tylko komplikuje życie gospodyń domowych..

Dlatego warto pamiętać o trzech najważniejszych trikach idealnego kotleta mielonego – mówi ekspertka kulinarna naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.

Czym oni są?

Nie gotuj, używając tylko jednego rodzaju mięsa

Nawet jeśli chcesz zrobić kotlety z kurczaka lub wołowiny, nadal warto dodać trochę wieprzowiny.To nie tylko doda soczystości, ale także sprawi, że smak potrawy będzie bogatszy i żywy.

Nie oszczędzaj na cebuli

Na kilogram mięsa trzeba wziąć co najmniej dwie średniej wielkości cebule, aby dodać soczystości.Można je zetrzeć, usmażyć lub wrzucić do maszynki do mięsa.

Zdecydowanie jednak nie należy rezygnować z cebuli.

Kawałek masła

Jeśli skorzystasz z tego sekretu, kotlety zawsze będą standardem soczystości.Będziesz musiał wziąć kawałek masła, zamrozić go, posiekać na tarce i równomiernie rozprowadzić w mielonym mięsie.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře