HomeJedzenieJak przygotować letni sos na zimę w 5 minut: nie trzeba gotować

Jak przygotować letni sos na zimę w 5 minut: nie trzeba gotować

Kolejny sezon przygotowań do zimy już się rozpoczął, dlatego śpieszymy z udostępnieniem Państwu wyjątkowego przepisu na sos, który przygotowuje się łatwo i szybko, nie dłużej niż 5-7 minut..

Według kucharki Julii Arkhipowej, ekspertki publikacji sieci BelNovosti, sos można jeść z pieczywem lub dodawać do zup, makaronów i klusek.Idealnie nadaje się do kebabów, ryb, kurczaków i kotletów..

Przejdźmy do składników.Do sosu będziesz potrzebować:

  • 1 cebula.
  • 2 ostre papryczki (zielona).
  • 4 papryki.
  • 4-6 pomidorów.
  • 1 główka czosnku.
  • 1 pęczek świeżej kolendry.
  • sól – do smaku.
  • Od kucharza wystarczy włożyć wszystkie przygotowane produkty do blendera i za jego pomocą przekształcić je w jednorodną masę.

    Na samym końcu należy dodać kolendrę i sól.

    Sos pozostawiamy na chwilę, po czym napełniamy nim słoiki i przechowujemy w lodówce.

    Tutaj naczynie można bez problemu przechowywać przez tydzień.

    Jeśli chcesz przechować sos do zimy, możesz cieszyć się jego świeżym, letnim smakiem i aromatem także w zimnych porach roku, jeśli chcesz wykorzystać pojemniki do zamrażania.

    Wcześniej mówiliśmy Wam, z czym nie należy jeść kaszy gryczanej.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře