HomeJedzenieJak przygotować klasyczny kawior z dyni: przygotować według GOST

Jak przygotować klasyczny kawior z dyni: przygotować według GOST

Kawior dyniowy to już arcydzieło sztuki kulinarnej, klasyczna przystawka, a to wszystko zrobione z zaledwie czterech składników..

Ma niepowtarzalny smak, piękną konsystencję i w ogóle – już sam jego wygląd przywołuje miłe wspomnienia i skojarzenia..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak przygotować kawior z dyni według GOST.

Będziesz potrzebować:

  • cukinia – 1 kg.
  • cebula (cebula) – 300 gr.
  • marchewka – 300 gr.
  • pasta pomidorowa – 70 gr.
  • sól – 1 łyżeczka.ja.
  • cukier – 1 łyżka.ja.
  • czarny pieprz (mielony) – ¼ łyżeczki.ja.
  • ocet (9%) – 1 łyżka.ja.
  • olej roślinny – 70 ml.
  • Jak gotować

    1.Marchew należy obrać i zetrzeć na grubej tarce, a obraną cebulę pokroić w kostkę.

    2.Cukinię obierz, usuń nasiona, pokrój w kostkę (1-1,5 cm).

    3.Smaż cebulę na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta, następnie dodaj marchewkę i koncentrat pomidorowy i smaż przez kolejne 3-4 minuty.

    4.Warzywa włożyć do garnka o grubym dnie, dodać cukinię i przyprawy, posolić i dusić na małym ogniu pod zamkniętą pokrywką, aż cukinia będzie miękka.

    5.Następnie mielimy wszystko za pomocą blendera lub przepuszczamy warzywa przez maszynę do mięsa.

    6.Gotowe puree postaw na średnim ogniu i zagotuj, następnie dodaj ocet i wyjmij kawior z pieca.

    Przelać do sterylnych słoików, zamknąć, odwrócić i pozostawić do całkowitego wystygnięcia, a następnie odłożyć do przechowywania.

    Wcześniej powiedzieliśmy, jak sprawić, by owsianka gryczana była znacznie smaczniejsza.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře