HomeJedzenieJak przygotować klasyczną marynatę do szaszłyka cebulowego: najprostszy sposób na zmiękczenie mięsa

Jak przygotować klasyczną marynatę do szaszłyka cebulowego: najprostszy sposób na zmiękczenie mięsa

Chińczycy marynują mięso we wszystkim, co mogą, aby było bardziej miękkie..

Czasami używane są bardzo nietypowe komponenty..

Mówimy o occie, piwie, winie, koniaku, majonezie – przypomina szefowa kuchni Julia Arkhipova, ekspert naszego magazynu w dziedzinie gotowania i przygotowywania potraw.

Jednak wiele osób zapomina o klasyce, która zawsze pozwoli Ci ugotować najbardziej miękki i soczysty kebab.

Jak zrobić wysokiej jakości marynatę cebulową

Będziesz musiał wziąć dość dużą ilość cebuli.Niektórzy jedzą tyle samo warzyw co mięsa.Inni przecinają porcję cebuli na pół.

W każdym razie musisz wziąć co najmniej pół kilograma cebuli na kilogram kebaba.

Pokrój w pierścienie i wymieszaj z posiekanym mięsem.Cebulę można lekko nacisnąć, aby puściła sok.Następnie dodaj tylko czarny pieprz.

Wymieszaj składniki i przechowuj kebab w lodówce co najmniej 12 godzin.

Następnie możesz ugotować najsmaczniejszy kebab.

Wcześniej rozmawialiśmy o tym, jak zrobić pyszne naleśniki przy użyciu sody.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře