HomeJedzenieJak przygotować buraki na zimę na barszcz i sałatki: przepis, który nie...

Jak przygotować buraki na zimę na barszcz i sałatki: przepis, który nie wymaga octu

Preparat przygotowany według przepisu z tego artykułu ułatwi i przyspieszy przygotowanie barszczu, sałatek i innych przekąsek, których głównym składnikiem są gotowane buraki..

Jak przygotować buraki na zimę, aby później nie tracić czasu na gotowanie, krojenie i tarcie, powiedziała gotująca Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci BelNovosti.

Aby to zrobić, będziesz potrzebować:

  • 1 kg buraków.
  • 1 łyżka soli.
  • 1 litr wody.
  • 3 g kwasu cytrynowego.
  • Najpierw gotuj warzywa przez 20-25 minut, aż będą do połowy ugotowane, następnie ostudź je i zetrzyj.

    Jeśli wolisz posiekane buraki, możesz je posiekać nożem.

    Następnie umieść warzywa korzeniowe w wysterylizowanych małych słoiczkach i możesz zacząć przygotowywać marynatę.

    Aby to zrobić, musisz wlać wodę do garnka, dodać sól i cytrynę i gotować przez minutę.

    Gorącą marynatą zalewamy zawartość słoików tak, aby płyn całkowicie zakrył buraki.

    Pozostaje tylko zwinąć, odwrócić i owinąć wykroje.

    Wcześniej powiedzieliśmy, co ugotować z pomidorami zamiast sałaty.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře