HomeJedzenieJak prawidłowo solić mięso podczas gotowania i smażenia: subtelności, o których zapominają...

Jak prawidłowo solić mięso podczas gotowania i smażenia: subtelności, o których zapominają gospodynie domowe

Nic nie wywołuje tak ożywionych dyskusji jak prawidłowe dodawanie soli przy przygotowywaniu dań mięsnych..

W przypadku wystąpienia błędu produkt może okazać się suchy lub mdły..

Obie opcje są nieatrakcyjne, zauważa kucharka Julia Arkhipova, ekspert w dziedzinie gotowania dla naszego magazynu.

Jak prawidłowo solić mięso

Jeśli chodzi o gotowanie

Przede wszystkim musisz zdecydować o właściwej ilości soli.Na każdy litr wody zwykle bierze się około pół małej łyżki soli.Ta ilość jest uważana za optymalną.

Dodać mięso, zagotować wodę i usunąć pianę.Następnie natychmiast wprowadź wymaganą ilość soli.

W takim przypadku mięso okaże się idealne.

Jeśli chodzi o smażenie

W takim przypadku, jeśli sól zostanie użyta nieprawidłowo, produkt może zostać beznadziejnie zepsuty.Dlatego należy zachować ostrożność.

Istnieją tylko dwie możliwości prawidłowego podawania soli.

Po pierwsze, sól dodaje się wraz z marynatą co najmniej 60 minut przed gotowaniem.Druga opcja jest prostsza: solić produkt tylko podczas serwowania, ale zaleca się odczekać od pięciu do dziesięciu minut przed jedzeniem.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře