Wiadomo, że przyprawy to jeden z najprostszych i najtańszych sposobów na uczynienie nawet najprostszej potrawy bardziej wyrafinowaną, aromatyczną i smaczną..
Ale aby przyprawy mogły osiągnąć swój maksymalny potencjał, muszą być prawidłowo przechowywane..
Ekspert naszego magazynu w dziedzinie gotowania i gotowania, kucharka Julia Arkhipova, podkreśla trzy główne punkty.
Czym oni są?
Nie kupuj przypraw mielonych
Jeśli to możliwe, zaleca się zakup przypraw w całości i zmielenie ich natychmiast po użyciu.Tak właśnie postępują profesjonalni szefowie kuchni.
Pojemność
Często można spotkać przyprawy przechowywane w pięknych przezroczystych słoiczkach.To jest błąd.Nie można ich także przechowywać w zakupionych workach.
Jedynym słusznym rozwiązaniem jest zakup hermetycznych pojemników.
Światło i temperatura
Przyprawy potrzebują tylko dwóch warunków: braku światła i względnego chłodu.W takim przypadku pozostaną tak pachnące, jak to możliwe przez długi czas.