Istnieje wiele trików i metod, dzięki którym smażone ziemniaki staną się daniem naprawdę doskonałym..
Dlatego warto na bieżąco wykorzystywać te tajemnice w kuchni..
Kucharz Julia Arkhipova, ekspert w dziedzinie gotowania dla naszego magazynu, opowiada dokładnie o tym, jakie subtelności poprawią smażone ziemniaki.
Jak poprawić smak potrawy?
Tłuszcze zwierzęce
Jeśli chcesz, aby Twoje ziemniaki były bardziej aromatyczne i bogate, powinieneś do smażenia używać tłuszczów zwierzęcych.
Należą do nich smalec, tłuszcz ze skór ptaków (kurczaka i kaczki) oraz boczek.Te ziemniaki zadziwią nawet smakosza.
Gotowanie
Ten trik przypadnie do gustu miłośnikom frytek.Twoje danie będzie tak podobne, jak to tylko możliwe.Wystarczy wrzucić pokrojone ziemniaki do wrzącej wody na dosłownie pięć minut.
Po wyschnięciu przystępujemy do smażenia.
Olej i przyprawy
Olej roślinny powinien być bezwonny, aby nie kontrastował ze smażonymi ziemniakami.Przypraw nie powinno być dużo: wystarczą trzy pozycje.
Możesz zdecydować się na kurkumę, majeranek i rozmaryn.