Makaron zawsze przyjdzie na ratunek w momencie, gdy nie ma ani siły, ani czasu, ani ochoty ugotować czegoś bardziej wyrafinowanego i skomplikowanego..
Pomimo banalności tego produktu, zawsze można go przygotować smacznie i wysokiej jakości..
Szef kuchni Yulia Arkhipova, ekspert w dziedzinie gotowania, w naszym magazynie opowiada o tym, jak sprawić, by makaron był smaczniejszy.
Na jakie sekrety warto zwrócić uwagę?
Wybór produktu
Aby mieć pewność jakości przystawki, należy wybierać makarony co najmniej ze średniej kategorii cenowej.Ten produkt zawsze będzie łatwy w przygotowaniu.
Łyżka masła
Zapobiegnie to nie tylko sklejaniu się makaronów, ale także sprawi, że dodatek będzie smakował przyjemniej.Najlepiej dodać dobrą oliwę z oliwek, tak jak robią to włoscy szefowie kuchni.
Sól morska
Nie bójcie się przesolić makaronu: trzeba dodać około łyżki soli morskiej.W takim przypadku produkty nabiorą smaku.Jeśli będziesz ostrożny z solą, przystawka okaże się mdła.
Sól morska do gotowania i zdrowia jest uważana za najlepszą opcję.