HomeJedzenieJak poprawić jakość tłuczonych ziemniaków: nie wszystkie gospodynie domowe wiedzą

Jak poprawić jakość tłuczonych ziemniaków: nie wszystkie gospodynie domowe wiedzą

Tłuczone ziemniaki nie zawsze wychodzą tak, jak planowaliśmy.

Dlatego warto zapoznać się z podstawowymi technikami, dzięki którym Twoja przystawka stanie się jeszcze lepsza.

Szefowa kuchni Julia Arkhipova, ekspert kulinarny naszego magazynu, opowiada o tym, co może nam się w tym przypadku przydać.

Jakie sekrety warto poznać?

Nie gotuj ziemniaków w dużej ilości wody

Jeśli nie chcemy, aby gotowe puree miało wodnisty posmak, należy dodać niewielką ilość wody.Musi tylko zakryć bulwy.

Olej

Aby ziemniaki były trochę smaczniejsze i bogatsze, podczas gotowania dodaj trochę oleju roślinnego.Można go zastąpić małym kawałkiem masła.

Przyspieszy to również proces gotowania.

Sól

Puree może okazać się bez smaku, jeśli zapomnisz dodać soli podczas gotowania.Jeśli dodasz składnik do już przygotowanych ziemniaków, nie poprawi to sytuacji.

Zielony

Aby puree było bardziej aromatyczne, wystarczy dodać zioła podczas gotowania.Aby w trakcie gotowania uzyskać przyzwoity aromat, wystarczy wprowadzić regularne łodygi.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře