HomeJedzenieJak panierować kurczaka do pieczenia w piekarniku: na pewno pojawi się apetyczna...

Jak panierować kurczaka do pieczenia w piekarniku: na pewno pojawi się apetyczna skórka

Wiele osób lubi gotować kurczaka w piekarniku, ponieważ ptak okazuje się znacznie smaczniejszy..

Warto wiedzieć, że danie zawsze można ulepszyć..

Aby to zrobić, przed włożeniem kurczaka do piekarnika wystarczy nasmarować go specjalnymi składnikami, gotowanie Julia Arkhipova, ekspertka kulinarna naszego magazynu, zdradza sekret.

Jakie opcje warto rozważyć?

Musztarda

Ta metoda nie tylko pomoże uzyskać wygląd skórki, ale także sprawi, że kurczak będzie znacznie ciekawszy, ponieważ pojawi się niewielka ilość pikanterii.

Po obróbce z musztardą należy odczekać godzinę przed włożeniem do piekarnika.

Śmietana

Możesz użyć kwaśnej śmietany w czystej postaci lub dodać do niej przyprawy, posiekany czosnek i zioła.Kurczak będzie chrupiący i smaczny.

Taką „marynatę“ należy przechowywać przez pół godziny przed pieczeniem.

Miód

Wiele osób już wie, że najbardziej apetyczna skórka pochodzi z miodu.Należy go połączyć z niewielką ilością oleju roślinnego, natrzeć kurczaka i odczekać 30 minut.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře